Wednesday, August 1, 2012

Praktikal Training..=)

Salammm...
hihi..
diam x diam da masuk semester 7 
iaitu semester utk berpraktikal training...

=)

Okay harini adalah hari ke 3 utk aku n 1st day utk kwn2 aku 
berpraktikal training kat firm/company masing2...

hihi..
utk aku..mst la pengalaman aku lebih 2 hari je kannn dr dorg..
wahaha..

oke...
aku skrg berpraktikal di SYAM & CO..
area bandar baru bangi...
as junior auditor...
hihi

oke 1st day hari tu..
sgt2 kosong otak aku pasal audit ni..
n skrg boley la phm step2 tu..
anyway..
quite bz...as expected...aahaha

ape2 pon aku nak share a bit yg sgt menarek di firm tempat aku praktikal..
n aku rasa bersyukur sgt2...

1. aku dpt bos yg agak baikk..(sgt boley jd kawan2 ngan staff n trainee)
2. aku dpt kwn2 yg baik or staff yg sudi sgt ajar aku from 0 to something good la...
3. aku sgt suka la working environment dia sbb even keje stress tp org2 didalam nya gila2...
belum lagi la nah tunjuk muka ketatttt je..
4. aku suka pasal clause rule firm ni...iaitu." Please turn on radio to break the silent"
hahaha..ni wajib tawwwww...
5. aku bersyukur sbb aku tawu je nak tulis pe lam log book..sbb keje audit ni sgt byk..
hahaha
6. aku diberitahu yg aku n kwn2 aku mgkin akan dpt g audit visit kat mana2 company client...
cthnye buat physical  counting on stock...hihi...
 7. n kalau ade pluang lg...co ni da bukak da pluang keje utk aku smbg t..
if nak keje part time...hahaha..
8. aku kenal kwn2 baru yg agak kelakar n gila2...
9. aku dpt la mem bz kan diri sket dr igt benda2 yg berlaku kat aku baru2 ni...
10. aku nak buktikan kat sume aku boley berjaya....

 so..hopefully..everything will be okay..=)
aku harap semua ni buat aku fokus lg utk kerjaya aku..
aku xnak bakal anak2 aku susa..=)
so..belajar rajin2 nabila ye....

hihi..
okay la..nnt aku update lgi k...its all about praktikal training i guess..=P
tata guys....=)
lots of love
 

1 comment:

fieda said...

boley x nak alamat company tu...
sy nk try mohon practikal kat sana la...

plz reply secepat mungkin ye... =)