Friday, July 19, 2013

The end of 4th Year BACC..Alhamdulillah

Assalamualaikum...
Ya Allah rindunye nak tulis blog uolls...
rasa mcm da setahun x tgk...
hihi..

aku lupe...minat aku menaip cerita2....xpe...
first n foremost...
 utk cerita sekarang ni...
i'm too excited nak cite kat uolls taw....

DI umumkan......saya...
Nur Nabila Jamaludin...
sudah pon menamatkan sesi final exam for my final semester 
BACHELOR OF ACCOUNTANCY
Uitm KBM....

Bravooo....
Ahad bersamaan 14hb Julai 2013 baru2 ni...
merupakan last paper utk plajar sem 8 BACC...
so, ni lah kemuncak dimana sume rasa lega berjaya amek sume paper sepanjang degree ni..
walaupon result akhir belom ag dpt...
tp
mengharap semua nya lepas n LULUS dgn jayanya la...
Amin...

Hurm... 
nak cite pengalaman before ,during, n after final exam mmg lah byk sgt rasa nak cite,...
tp aku pick cite2 yg latest la ea..

Oke ..semester akhir ni adalah sgt mencabar bagi aku..
Mungkin ini yg telah ditakdirkan utk aku...
aku redha ngan semua ketentuanNya,,,

Minggu terakhir kelas before mggu exam,
aku telah menerima Dugaan dariNya 
bila aku nye pipi membengkak di seblah kanan..
bengkak yg aku rasa punca dri dalam mulot la.
so every day sgt2 la menyeksakan sbb bengkak tu berdenyut2 ...
bila malam je sakit sgt smpai aku slalu demam n slalu xley tdo...
makin hari makin bengkak..
aku de gak g Klinik 1 Malaysia n Klinik Panel Uitm b4 final tu..
  Yelah...
sape la tak risau kannn,,,
mula2 aku ngat bengkak cantik/beguk ...
tp bila da final pon still x surot n sakit ag...
so aku pon xrase jgk mcm beguk...

Plus...
aku xdpt bukak mulot besar sbb terlalu besar bengkak aku n aku nye rahang nak bukak mulot tu mcm ketat gile...
Bleyh kata da lama gak aku xley makan nasik...
aku just ley makan bubur je yg bleyh telan terus,,,
huhu...

Ade skali tu aku sgt la lapar nak sgt mkn nasik..
tp apakan daya xdpt bkk mulot ...
so..bila ada one of my friend beli nasik dia nak makan...
aku leyh menangis..
autometik sebak sbb terlalu teringin nak makan nasik..
hehehe...

skrg aku taw macam mana perasaan org yg xdpt makan menda yg dia nk sgt..
huhuh...

So mmg aku menangis2 jgk la kol my mum...
aku amek jgk 2 paper pertama hanya bergantung pda ubat tahan sakit n panadol..
huhu...

Atlast aku decide balik umah before paper ke 3...
sbb ade gap dalam 4 hari...
pas paper akaun hari sabtu tu jgk aku balik..
bile balik..
aku smpat la jumpe si RA hari Ahadnye...
dia pon tgk bengkak aku suggest aku g hospital terus..
sbb bengkak aku keras..n nampak cam de urat...

tp memandangkan sume org kat umah pon bz..
hari selasa bru mak aku dpt bwk g klinik kerajaan
betapa cuaknya aku...
bila dokter kat klinik kerajaan salak refer aku ke Hospital..
Hospital Putrajaya..

sbb nye dia kata bengkak aku da lama...
kalau beguk 10hari da nmpak ngecut..
tp aku nye da almost 2 weeks x surot..

Bila dokter nak refer tu,..
aku mmg la menangis dpn dokter sbb xnak la refer spital dgn aku x study hape ag..
paper da la paper teori...
nak kne cover byk chapter... de 12 chapter..
n time tu aku baru baca 2 chapter je...tu pon baca je..

sbb kan perasaan takot tu aku still gak kene g...
Alhamdulillah.
g spital dipermudahkan sbb dpt parking sng je..

g tggu kat kecemasan...utk cek darah..
dokter kat kecemasan lak refer kat pakar bedah mulot...
=,="
(bape kali refer lah..)

aku nye prasaan xya cite la..
sgt2 la takot...
aku takot kene tahan wad...khamis pagi aku da la de paper..
 
 tp..
Allah da takdirkan...bile aku g kat Pakar bedah mulot tu...
dorg scan muke aku..
n dokter kata...
pp aku bengkak sbb infection...
virus..
so ade nanah sbnrnye bengkak tu..
so..
Immediately..
dokter pakar belah skit area dlm pp aku utk pecahkan nanah...
mmg la belambak gileee...

aku xnmpak sbb aku just leyh ludah je nanah2 tu,,
mmg menggelikan aku...
 betapa sakitnye dokter tu picit kekuattt nak kuakan sume nanah weyhh...
tp xdpt kua kan sume ag..

Akhirnye perkara yg aku xnak terjadi dimana...
aku kena admit wad ...
masuklah hospital sbb dokter nak ksi cocok ubat nak buat operation esok paginya...
betapa sedihnya aku sbb mmg xstudy apa2...
=(

aku msg kwn2 baik aku smbil nangeh..
haahha...
dorg kol je aku mencurah2 nangis..
btw thanks kat dorg yg tlg inform lecturer n koordinator program fakulti aku...
so ramai yg support aku n doakan aku...
thanks sgt2...
terharu dpt kawan2 cam korg...

hihi..
ni lah muke kne masuk spital for the first time..
sejuk sgt2 spital...
thanks sgt kat mak aku sbb tggu aku dri pagi smpai ke malam,,,terharu..=(
pastu aku suh mak kol si RA..
mak tlg bgtaw riedzwan sat...org masuk spital..
muahaha,..
mulot si RA ni masin sgt..
mst dia terkejut mak aku yg kol..
naseb dia la..
ahahaha
 
naseb la aku mmg bwk stokin n charger fon...konon nak study kat ofis mak aku pas g klinik pg tu..
rupenye mmg kene dok spital..

ptg abg n tunang nye dtg...n kwn mak aku melawat...
hehehe..malu nye org dok tgk bengkak aku...hik2..
malam plak..
xdpt nak study sbb nurse cocok ubat antibiotik...
pastu aku ngantok n tdo..
malam2 ku ditemani oleh kakak tersyg...
die jaga aku baik walopon die letih..
thanks akak..=,)

Esok paginye awal jgk la nurse da dtg masukkan air n cocok aku,
tp kali ni sakit gile die cocokkkk..
smpai timbul urat aku..
huhh
siyesly aku mmg xnak masuk spital ag....

pkul 8 gitu aku kne trun bwh g tempat operation..
Alhamdulillah selesai before tgh ari..
aku kne tggu cucuk ubat n then bleyh discharge,,,

pkul 3 camtu discharge n terus siap2 balik sepang...
aku x study pape...
mmg sgtlah risau weyhh...
ptg tu jgk parents n akak aku anta balik melaka...
smpai melaka..kul 8 mlm..
trus kene study 10 chapter...
bygkan sok paginye de paper,,
pe perasaan korg kalau jd aku??
gila x gila..
naseb ade roomate aku Aini yg sudi nak revise sesama walopon aku xstudy sgt..

kitorg tdo kul 4 pagi...kul 6 lbh da bgun sbb subuh n nak smbg hafal ag...
penat sgt penat...aku xhbs study..
just mampu hafal skeyt2 je.
aku mmg berserah kepada Allah..
Dia je mampu bg aku ketenangan n kemudahan...

Alhamdulillah...
walopon camtu aku mmg rasa besyukur...
paper2 aku sem akhir ni agak mencabar...
aku just harap Allah bg kesempatan utk aku berjaya sem ni..
skrg aku hnya mampu berdoa..
Semoga aku berjaya utk graduate sem ni..
utk tgk mak ayah aku happy...
Amin..

YA Allah...Hanya kepadaMu hamba meminta...
pemudahkan urusanku Ya Allah,..
terima kasih n syukur atas segala KurniaanMu,,,
Terimalah doaku Ya Allah..
Amin...
 
 
 


Monday, May 27, 2013

Melakau dia dtg...=)

Assalamualaikum...
Melakau punya cerita kali ni..
ops..
jarang sama sekali aku nak cerita pasal melaka sbb sememang nya diri ini agak sebati dgn keadaan di Melaka selama 4 thn bertapak kat sni..
but for this sem lil bit diff..
sbb ape...
aku jarang sgt kuar utk bersosial di merata2 tempat...
bz memanjang...ahhaha
so..
baru2 ni bertarikh 24hb dan 25hb May 2013 adalah hari aku berjalan2 bersama si Mr Riedzwan Azrie di Melakau...

Yeahh...Melakau...dia datang...

Plan kedatangan si RA sudah adalah plan on and off..
sbb plan ni da lama..
cume sbb kebz an masing2  n mayb nak akhir2 sem ni sume pakat pk pasal duet so
cam buat plan ni tergendala...
hahaa

tp Alhamdulillah..
akhirnya dpt gak RA dtg melakau berjalan2 walaupon melaka xde la best mana..
ahahhaa

oke memandgkan seluruh uitm diberi cuti lagi skali for a week sbb kan hari gawai..
so, aku rasa cam ok la kalau RA nak dtg kan...
aku n dia pon baru pas settlekan minggu2 bz ktorg..
 =)

ape tempat menarek yg aku rancng utk dia??

check these out ya..

 day first...RA dtg agak ptg...so...xde tempat sgt nak dilawati..
ptg jumaat aku bwk die pegi pekena COCONUT SHAKE KLEBANG..
dgn niat nak buktikan ni la coconut terbaik...ahahhaa
so aku rasa aku da dpt buktikan sbb RA teringat2 smpai 2 hari berturut2 kot g beli coconut shake..ahahha

oke gmb diatas adalah apa yg berlaku malam nya..
berjalan2 sekitar Jonker walks...
ni la first time utk sem ni aku jejak kan kaki ke jonker..
ahhaha..
da lama cuols..
cuci mata n sempat gak aku berinai hena kat sna...
RM5 sajo...cantekk..ahhaha


Day 2...last day la kiranya before balik diwajibkan bwk RA ke bandar hilir sbb belom smpat berjalan kan time day 1...
(bdk dtg lambat kannn...bajet terer jalan tuuu)
 
so aim sbnq nya nak amek gmbq ja..ahahaha..
bajet overseas la kononnn....puihh...
berjalan utk mendapatkan info2 sejarah la konon..
tp...
apa satu pon xbaca..ahahhaa
so Afarmosa sasaran kami...
n kwsn sekitar sungai melaka...


muehee...
see...
byk x gmbq ...
sbb xdak tujuan tu jd laguni..
ahhahaha

anyway.....ni la hobby kami..
amek gmbq...ahahha


hobby ni hanya bila berdua sajo...time dpn org pemalu la...
ahahhaha..

motif gmbq celah batu tp xjd...ahahha..

oke..

penat oo bejalan2 ...
mcm excercise gak la...
apa2 pon

we r having a good time la..
mcm release tension keja2 suma...
=)..

then ptg nya kami pon pulang ke rumah masing2...
smpai sepang kul 5 lbh tp tgk2 family aku xdak..
so,singgah mkan dlu.
pas balik pada mkn tu si RA nak antar aku balik..
tetiba kena buli ngan mak aku..
ahhaha..

naseb la awokk..
sy x bersalah dlm hal ni.
hahaha...

anyway...
thanks for all these,,,
=,)

terharu lak org serdang dtg melakau..
muehehe..

ok...
semoga kita mendapat redha dariNya ..
Amin....
tata olls.
nnt update ag..=)

Sunday, May 5, 2013

Final Year Trip at Pulau Perhentian.

Assalamualaikumm....
hye all..

lamanye haiii x bukak blog....
hehehe...

terasa nk update update update..hihi
=)

sorry la guys ye...lama x update sbb nye sem 8 ni siyesly tersgt la bz...
sampai aku nak bukak fb pon xsempat...
(sebenarnye aku xde wifi kat melaka)
hahahaa...

ok...kembali kpd tajuk utama..
utk smester akhir ni...aku n rakan2 sekelas aku buat trip utk ktorg suke2 before kitorg tamat semester ni bagi mengeratkan lagi ukhuwah kami bersama pada cuti midsem yg lalu...
cewahhh..

tp sedih skeyt sbb ade yg x join so xdpt la bergamba whole class p enjoy sama2..
tp camne pon tetap meriah jugakk...

For me...
Pulau Perhentian was Owesome la...
view die...
n suasana amat menenangkan jiwa...
rase betul2 dpt tenangkan pikiran..
ade yg berangan i honeymoon bagai...ahhaha
sabor2...
xlama dah kan,,..kah kah kah

oke...au juz nak share aktiviti kat sana selama 3 hari 2 malam..
to kwn2 yg byk menaburkan bakti dlm memastikan trip ni terbaikkk....aku kasi thumbs up lah..
u oll did a good job...=)

check these out!
ketika otw naik boat utk ke Pulau perhentian yg mengambil masa 30menet dri jeti...

setibanya di jeti Pulau Perhentian Besar....im so excited la...pulau yg sgt jernih airnya....
Memanjatkan lagi Kesyukuran terhadap pencipta yg 1...Subhanallah...
Cantek nya ciptaanMu Ya Allah..=)

 
Kami semua terpaksa berjalan skit la ketengah 2 sbb chalet kitorg terletak kat tgh sket...hihi...
namanya Samudra Chalet kot xsilap..

ptg skeyt setelah da dpt checkin bilik sume..ktorg pon mula aktiviti main baling2 bola...
tuju kaki....ahhahaa...
budak ni paling awal kene tuju kaki..sbb tu lah dia bleyh bergambar..ahhahaha

owhh lupe...before g check in tu...ktorg yg x sbr ngan kejernihan air laut ni terus salin baju n berendam...
airnya yg hujaubiru ni...perghh...
mmg terbaikk...

okayh,..malamnya..kami berdinner bersma2 sbb nye mmg pakej sume ni mmg makan n minum da tersedia....buffet gituuu...
lepas mkn kitorg ade aktiviti campfire gitu...

haha..time ni smgt gile kot...muke panas sbb dpn unggun api kan...muke aku da start merah2..=(
kitorg main True or Dare..
suasana lagi best sbb kwn aku bwk lappy n speaker...siap ade Back ground muzik ag...
ade yg bdk2 yg femes tu syok la ktorg kenakan kalau amek true tu...soalan2 yg PANAZZZ...
hahaha...
u olls sgt best sbb sporting...hehehe

aku pon terkena jugakkk
aku konon nak amek dare dgn harapan dorg suh aku nyanyi,,
hahahaha..tp enggakk....
dorg kena kan aku kawwww punya....
"boley x bella g tanya nama org laki kat tepi tu..."

omaigoshh...
mmg la aku agak cuak la nk kene tanya mcm nak ngurat plak...
naseb bek aku x rasa a big matter gitu..muahaha..
aku selamber je tanya ..
"abg nama apa ea?"
ahhahaa...

so i knew a guy overthere name "abe amingg"
hahahaha...

oke...
esoknye we all nye main activity adalah snorkellinggg...
owesome , best , deabakkkk, subhanaAllah...

tadaaa..im readyy,,hehee..

okeyhh..ni la moment2 snorkelling,..siyess...airnya biru...aku nmpak segala keindahan alam ciptaan Tuhan...
indah hidupan laut seindah ciptaanNya,,
=)..
mcm mane leyh ade gmb lam air ni??
hahaha..

i would like to give a big thanks to Si Mot (Riedzwan Azrie)
sbb nye meminjamkan kamera waterproof nye..
so i can snap da moment...
tp takot gila...
pas je snorkelling kan...
camera ni vibrate je,,
aku ngat da rosakkk....dah sudahhh...

naseb baik time pulangkan kat owner ok...
hihi

 pada ptg hari ke 2...aku smpat bergambo disekitar pulau ini..
best view eva,,,
terasa cam model..ahahhaha
siyes ly x dpt lepaskan peluang nak bergambar...
bersama 2 lagi kwn aku yg mengekott je pangai aku...


 poyo x gmba aku??ahhahaa..
hahaha..
ni la kegedikan aku...
hahaha
naseb la sape jd kwn aku,,
kuat berangan...
hahaha..

so anyway..mmg terbaik la percutian ni..
aku harap leyh pegi lagi kepulau2 yg terbaik cam ni..
mai next aim isss JEJU ISLAND in korea...ahahah..
doa kan aku dpt pergi ke sna,,,
amin...=)...

Tuesday, March 5, 2013

Saya , Kakak dan NCL...hik2..

Salam Rabu semua...
yeah yeah...

baru update entry smlm arini mmg nak jgk type new entry okayh...

sape NCL nii??

NCL adalah my dear motosikal yg telah berkhidmat selama 2 thn selama sy belajar di melaka....
hihi..
Ini adalah moto pemberian emak kepada aku bagi memudahkan kerja2 n pergerakkan aku dari umah sewa ke kelas n membuat assignment dgn kwn2..
(sebenarnye nak kereta)
hahahaha

tapi korang ngat family aku ni kaya ke...
so, moto pon da ckup bersyukur ...
Alhamdulillah

Bagi yg x taw...aku rase kalau idup kat bandaraya melaka ni mcm KL la jugak...
kalau pakai kete mmg x dapek la nak selit2 kan...
hihi..
so bagus gak ade moto...nak g memana skejap sajoo..


Ok alkisah aku ,kakak n NCL sbnrnye...
hihi

Before balik ke Melaka...
segala persiapan utk servis NCL giat la dilakukan sbb nye 7 bulan kat rumah mmg xgerak si NCL..
aku da la p keje ngan kete....
agak kena marah la ngan parents aku sbb xreti nak start moto...kehkeh2...

so,die punye starter pon da xley gune,die nye pedel nak start pon da ketat..(betul ke aku ckp ni?)
muahaha

so minggu terakhir aku kat umah mmg kene settle la servis n baiki NCL..
lama kot x bwk moto so agak cuak sbb aku yg bakal ride NCL tu nanti dari Sepang ke Melaka..

NCL diberi operation dlu kat spital
(bengkel moto la)

sbb aku mintak sape ag kalau bukan mak n ayah support tukar sportream n tubeless tyres kan..
so mmg agak mahal la..
RM300 tu smpai la..

hihi..NCL time kene anta kat Bengkel..

So, inilah tayar baru NCL...

hik2..
Sabtu 2/3/2013 adalah hari yg dinantikan...
perasaan cuak tu masih ade la...

aku cadang nak gerak awal dri Sepang Around kul 8.30pagi la sbb nnt kalau bwk lewat2 panas n then takot byk kete ...

so, awal pagi lagi aku bgun utk settle kan kemas2 brg2 aku n masukkan dlm kete...
Parents aku akan gerak bwk brg2 aku nek kete after sejam aku da gerak bwk moto tu...

die sbb kan aku ni rase cuak sgt sorg2...
aku mintak akak aku yg xpernah2 nek moto kat highway teman aku n naik skali ngan aku la..

hahahah..
naseb bek dia nak temann..

aku ckp ngan die..
suh pakai sport shoes sbb safety sket kan...
(aku kan rempz)
hahaha

tp rempz kena la utamakan keselamatan...

nak jadikan cite helmet utk kakak aku mmg xproper..ahahha
dengan xde cover dpan..
ahahaha...
agak kelakar la..
hahahaha

tp dia sempoi pakai jgk...ahhaha..
aku lagi la ok..ahhaha

Kul 8.50 cam tu gerak dri umah n aku singgah kejap kat petronas Nilai sbb nak beli air 100plus buat bekalan kalau dahaga nnt..

tetibe plak kat petronas tu de la sekumpulan RIDER yg mmg pakai moto besar2 n full suit lengkap naik moto kat situu...
malu x hengat kitorg.ahhahaa..
dalam hati konpemm nnt jmpe kat highway ni...
cpat2 kitorg beli n belah dri situ..ahahha

So perjalanan dari Nilai ke Melaka mmg x bosan la...
Sbb aku bwk radio bergerak...ahhahaa
Korang nak taw kakak aku asek nyanyi je sepanjang perjalanan..
hahaha...

aku ni smlm ag Lehem pesan suh berzikir time bwk moto..
yela...bgus camtu kan..
hehee..

Cuak tp berani tu sifat aku la..
aku agak indipendent...sbb tu aku berani kan diri je bwk moto jauh2...

so smpai je kat RNR Senawang akak aku ajak berhenti jap rehat..
masing2 sakit bontot kott..
ahahaha

minum ayaq sat...
ade la makcik tu pndg2 je tgk anak dara bwk moto..ahahha

Pastu ktorg gerak...
mmg ade je Rider2 td kat nilai tu lintas kitorg kat highway..
mmg xley kejar la moto dorg laju ..ahahha

kat RNR Ayer Keroh aku rasa nak rehat kejap..
so ngat nak benti petronas...
tgk2 geng2 rider tu ade plakkk..
ahhahaha..
aku pon patah balik g rehat kat esso..
ahahhaa..

MALUUUUU..

so mmg bantai gelak aku n akak aku 
seronok ketawakan diri sndri la..ahahha

nak tgk kitorg camne??ahhah

 hahahaha...
sempat ag tu bergambar...
kah kah...

pas je rehat ..ktorg smbung la naik ag n terus menuju ke Melaka...

Alhamdulillah dlm kul 11.09am aku smpai Apartment Yayasan Melaka utk register bilik..
hihi...
 xlama pastu parents aku pon smpai...

disini...aku nak ucapkan special Thanks to my lovely sista dunia akhirat sbb snggup teman sy ...n urot bahu sy sepanjang jd rider ni..ahahha
 terima kasih jgkk sbb sggup malukan diri pakai sport shoes n helmet ni..ahhahaha
sy syg ang...
nnt balik kite blanje ang okeh...
muahhhh.......
 
 

A Day before I went Away...=,)

Assalamualaikum...

ketika dan saat mengupdate entry ini...sy sgt lah n teramatlah bosan berada dlm bilik
Apartment Yayasan Melaka ini..
=,="

oohh..bagi yg belum update my story kann...
sekarang sudah bermula semester baru yg merupakan semester akhir bagi aku...
utk menamatkan IJAZAH SARJANA MUDA PERAKAUNAN di Uitm Bandaraya Melaka...
okeh..baru je masuk hari ke 2 kelas tp da start rase bz..
ecewahh,..=P...


Okayh...utk semester akhir ni...
sperti jgk sem2 lalu mstlah aku berazam utk lebih fokus la konon...
hik2...
(aku ase ni ayat setiap sem dlm entry blog aku)
hahhaa..

actually xnak pon cite pasal sem baru ni...
nak cite pasal pasal pasal 
A Day before I went Away..

kah kah kah...
tajuk entry xley blah...
away ke mana??
mst la before aku balik kemelaka aritu....

Ok...
Jumaat bersamaan 1/3/2013 adalah hari terakhir aku berada kat Sepang seblom balik melaka..
so, mmg la aku mst la menghabeskan masa2 or detik2 tu dgn sepenuhnya..
cewahh...

so, as always...
aku mst la planning how to make it perfect without any problem...
so aku mengharapkan WIN WIN situation utk semua org..

Plan ini terjadi sbb nye aku nye penghuni umah mmg la x ckup kereta kan sbb sume org pegi keje...
so, aku terpaksa lah meminta izin utk meminjam my mum punye kereta bgi mengurus kan hal2 penting n sebahagian yg penting lam idup aku ari tersebut,,
ahhahaa

Plan yg penting tu apakah??
okayh..alkisah nye aku terpaksa pegi Ofis tempat keje aku dlu utk amek testimonial n cop borang Claim elaun praktikal aku from JPA..
Memandang kan itu sgt lah penting bagi aku...
aku mst la aku terpaksa pergi jugak kan n came out with another idea or planning..
ahhaha...
sambil menyelam kan ley minum air...
alang2 menyeluk pekasam biar smpai pangkal lengan gituwww...
(falsafah-falsafah sgt nabila..puihh)

So, siang2 lagi before jumaat tu aku bgtaw mak nak pegi syam n co, n then i nak pegi Serdang la mak...
nak anta Strawberry kering yg si Lehem pesan time g cameron aritu,,,
(tp tu mcm alasan je)
hahahaha

siyes mak aku paham je...
so dia kasi okeh..
so xde istilah aku tipu mak ke apa..mmg nk ks oke..

Seawal 7 pagi aku gigih siap2 antar akak n mak aku g keje n aku diberi masa utk gune kete smpai mak aku nak hbs keje dlm kul 5 lebih gitu...
(kena jemput dia la kiranya)

so apa lagi...
pas je anta my mum kat putrajaya trus shoot ke Bangi ...
aku ade niat nak blanje sume org lam opis makan bekpes..
roti canai je ponnn...
so before g opis aku singgah kedai mamak kat bangi tu n beli la bape blas keping roti canai ...
so,
xde la tgn kosong kan..hihi..
around kul 9.30pgi tu mmg da terpacak da aku kat opis...
n makan2 ngan diorg,,,
tp agak sedih sbb x semua yg ada lam opis tu sbb yela ade yg bz menguruskan hal2 syam n co yg bru je pndah opis tu kan...

 ni la kakak2 sy  time jumpa aritu yg slalu buli sy..=(..hihi
(tp dorg baikkk)

Aku nye aim mmg nak gerak ke UPM kul 11.30pgi dri bangi...sbb planning nye pas Lehem hbs kelas kul 12 trus amek die kann
(bukan jauh sgt ponn)

 slesai urusan kat bangi..
aku bertolak la lalu PLUS ke UPM..
mmg laaa aku xpernah kan drive g sana..
opkos la slah2 jalan skeyt..
hahahah..

xde la susa mana ponn..=,="
amek je die...
die suh aku drive sbb katanya nnt bru la igt jalann..
hahaha..

okayh.kemana kitorg nak g tu??
haaa..
ktorg nak pegi ekspo Buku kat presint 2 putrajaya...
memandang kan aku mmg penah pegi ekspo tu last year...
so aku taw la jgk skeyt2 pasal ekspo ni..ekspo ni ekspo buku2 agama la...=)
Lehem kata dia nak hbskan voucher buku 1 malaysia
so, aku willing la teman die...walaupon aku xde pon target nak beli apa2..
hahaha,,,

lagi pon ekspo tu dkt je ngan masjid besi putrajaya...so.
smpat la nnt die g smyg jumaat kat situ...

Around kul 12 lebih la ktorg smpai n sempat jalan2 cari target buku si Lehem...
so nnt leyh jimat masa nak beli buku pas dia solat jumaat kan...

nak tgk ekspo tu camne??

tadaaa...
ni lah antara buku2 agama sesuai utk semua peringkat umur la..
=)
banyak kan??

mmg bagus la sbb yela Ilmu Allah ni x rugi kita beli walaupun mahal...
aku sokong je if die nak beli kan..
asalkan x beli menda merapu..
yg penting niat tu...


okayh...mmg byk la dia beliiii...
smpai hbs la voucher bku RM250 tu n siap kene tambah2 ag..ahhaha

before kluar dri ekspo...
dia kata dia nak ks sy 1 buku...
yeyyy...

 
oke..ni mmg hadiah utk aku..=,)
terharu....
tq ye...
InsyaAllah sy baca buku ni...


n around kul 3 lebih perot da bekeroncong mcm2 lagu da...
terasa kurus kejap...
tp lehem tu da kenyang ngan buku sbb tu dia x terasa..
ahahha

aku ajak die g makan...
makan dkt putrajaya gak kat presint 16..apa tah nama tempat tu...
ahhaha..

mkn ayam penyekk...

haaa..kat sini la..
hihi..
 (bajet plak gmba aku ni)
muahahahah

so, time kat sni pon just mkn n borak2 skeyt...
mak plak kol..
dia kata cam suh amek die dlu kat opis pastu dia nak ikot anta si Lehem skali..
=,="
hahahaa..
nak jimat masa punye pasal sbb da ptg takot jammed kan...so Lehem la drive kete tu amek mak kat opis na trus g UPM utk anta dia balikk...

mak aku kata..
"makcik igt jauh UPM,upanya dekat ja noo..."
ahahhaha

aduyy...
mmg la dekat je .hihi...

so.. itulah cite a day before I went to Melaka..ahahha
sedih gak sbnrnya..
tp xpe...
cool sudey...
bukan nye jauh sgt..
ahahaha...

 To awk...thanks utk hari tersebut n hari2 selama ni...heheee..sorry sgt2 xdpt beli menda alah ni...

 
yg awk cadangkan ni utk seat moto sy..
ahahhaaa....

sy appreciate usaha awk nak cabut menda ni kat moto awk n ks kat sy..
ahahaha..

xpa..seat sy masih elok....=P

apa2 pon terima kasih sbb jd org yg sgt penyabar ngan kerenah dak ni ..
semoga hubungan ini DiredhaiNya...
jaga diri baik2...


Amin...=)

Sunday, February 24, 2013

Sepetang di Shah Alam..=P

Assalamualaikum ya viewers & followers...
 
aku sadis tgk blog aku ni bakal ditinggalkan bersawang x lama lagi...
memandangkan cuti sem hampir tamat x lama je ag....
bermakna aku da start semester baru yg aku sndiri pon xtaw la masa aku terhadap blog ni ade lagi x...
so..
disebabkan aku cam belek2 gambar baru2 ni...
aku cam nak gak update new entry tp event ni da blaku jumaat lepas ag..
so aku cam rase perlu disemadikan kot lam blog kesayangan aku ni..hihi

Sepetang Di shah Alam
nama ni kwn aku yg kasi...sbb aku kata aku nak update blog nnt aku nak buat title apa ea??
so disebabkan die da kasi idea...
aku gune la...hahaha
(bangga la tu..hehehe)

Okayh , actually Jumaat baru2 ni aku n kwn aku merangkap kwn2 praktikal aku planning nak jmpe kat shah alam...
memandang kan cuti sem pon da nak tamat..
so, one of my friend si Afrah ni ngajak la aku teman p melawat kwsn Shah Alam utk berjalan2 sambel merambangkan mata masing2 kat Seksyen 7...
Ok...bg yg xtaw...
Area Seksyen 7 sgtlah byk butik2 bloggers2 terkenal yg turut buat online shopping kat internet..
so, nak bg puas hati dak Afrah...aku pon mst la nak join pegi kann
hahaha,,
"wanita dan shopping x dpat dipisahkan"

 So, alang2 tu org yg layak di ajak slain tu adalah Jiha sbb die kan bdk Uitm Shah Alam...
so, dia lah jd tourist guide kwsn shah alam...
aku n afrah mmg la x bape familiar jalan area sana..
hihi..

Tgh ari camtu aku n af da smpai Shah Alam..
so , kitorg janji meet jiha kat Giant Shah Alam, n then naik 1 kete je..hihi..
kete si Jiha la...
 
actually si Afrah pon x taw exact place butik2 tu...
so kitorg decide utk redah je jalan area situ...
bley kata lebih 10 butik ktorg pegiii....
mmg sgtt sgt sgt rambang mataaa...

hihi,..

so check this out...
okey...mmg aku belek baju2 sini design, colour sgt byk choices utk wanita,...
tp most of them adalah free sizes 
so, utk org yg berbadan besar n tggi cam aku ni xbyk la bleyh dipilih...
Bila berkenan, pendek lah..pastu bila yg panjang n labuh x berkenan design dia plak..
aku kalau leyh nak cari gak yg labuh bwh bontot but nice....=)
n the most important x jarang, mstlah berlengan pnjg n menepati la ciri2 perempuan muslimah...
senang cite menutup aurat gitew..

Dulu mayb aku x bape titik beratkan sume ni...tp aku rasa...makin meningkat dewasa...n makin memahami Islam itu mudah dan Indah...
cube utk berubah kpd yg lebih baik...
=)

Tp aku puas sgt dpt la jgk cuci mata n berjaya menahan nafsu membeli aku...

 
okayh...ni la gelagat aku n mereka kat butik2 ni...
STELLAR, CALA QISYAMAN, ape lagi tah lupe...
siyesly design butik ni comel2 n unik...
so xkan la nak lepaskn pluang kann..hahaha


tgk...troly dijadikan kerusi....so unikk...i loikee...

how comeyl we are kan??ahhaha..ops background tu comeyl...=P

aku yg x shopping ni xkan melepaskn pluang nye memenuhkan gmbar dlm hp org...=P
(sorry jiha n afrah...keh keh keh)


gelagat aku, jiha n afrah...
selesai jgk berwindow shopping ...

 dlm kul 2 tu da slesai actually..so before pegi lunch...
ktorg teringat yg one of lelaki "terpoyo dunia" si Nizar ade kat Shah Alam..
so contact punye contact...
ajak la lunch same2... n die pon setuju ikot lepas ktorg solat kat surau kat Shah Alam tu...

hihi..
So utk lunch ni aku rase terharu sbb one of them blanje...=P
(cannot mention here..sorry..muahahah)

Alhamdulillah....
kat mane lunch?nak lunch apa?teringin nak mkn apa??
once again soalan niii sgt stress utk aku yg xreti buat decision...hahaha
makan selera besar tp nak buat kputusan utk tu mmg paling loserr...
muahaha...

so, Atlast...
rezeki saya agii...saya di belanja diii...
tadaaaaa

 Kenny Rogers weyhhh..
againn...my first time makan kat Kenny...
sedap weyhh...siyes...
ape tah nama menu ni...aku lupe sbb dorg yg orderkan..
hahaha

okayhh..how feel we are menikmati cup cakes Kenny ni..ahaha
(actually pose cam ni aku yg suh dorg buat..kene paksa okehhh)
hahaha

makan sambil citekan masa depan n xlupa membahan aku yg paling byk membebel..
ahhaha,...
naseb la sape jadi my bakal hubby nnt kann..
tp jgn risau...aku cube berubah actually...
so, kalau aku senyap skeyt2 tu maknanya aku sedang kawal nafsu bercakap...
lagi byk ckp kite x taw yg kite mane la taw kite ckp something yg leyh tambhkan dosa kan..
=)

Lepas mkn n jalan2 kejap pastu balik la before ofis hour...

 
xsangka sgt dpt jmpe dorg walopon da tamat praktikal...
ni lah Ukhuwah yg sgt aku sygg sgt...

Aku di pertemukan dgn kwn2 terhebat n terbaik di dunia...
Mereka lah yg slalu bg aku happy..
berkongsi kesah suka dan duka...
dgr cerita2 aku yg sentiasa pnjang berjela walopon xminat..
hahaha..
thats y aku ase...
Hanya yg mampu bertahan je leyh kwn ngan aku,..ahah

thanks melayan kerenah diri ini....
SAYANG KORANGG!!!

tata...nnt kan entry baru...
(bajet org ternanti2 la entry blog kau???)
puihhh..ahahhaa

Monday, February 18, 2013

This is how I celebrate ur Birthday Mr. R.=)

Assalamualaikum...
selamat pagi olls...

yeah...ketika mood menaip sedang membuak2 dan idea juga mencurah2...
so baik aku mulakan misi mengupdate new entry kan....

Yeah...
this entry purposely di tujukan kepada Mr.R (nama dlm blog je) tp lebih mesra dgn panggilan Lehem  dikalangan kwn2nya...
yg baru sahaja menyambut ulang tahun kelahirannya yg ke -23 pada 17hb Feb 2013...
Alhamdulillah...

Ofcourse la pelbagai idea yg dirancang utk his birthday semenjak seminggu yg lepas lgi..
Idea2 byk aku tanya bff aku sbbnye "ke blur an" aku makin menjadi2...
hahaha...

Thanks to mereka yg sudi bg bykkk sgt buah pkiran before dat day ..
niat suci mmg nak bagi Mr. Lehem happy je ..
thats it..

Tapi... Allah punye perancangan utk aku lebih sempurna bgi aku...
last minute mlm 16hb Feb Lehem bgtaw kwn2 baiknya nak join..
so Im okay with that sbb bagi aku maybe lagi meriah kan...
(aku x pandai buat surprise sebenarnye)
hehe...

So, on 17 Feb pagi2 around kul 11pagi lehem amek aku  kat rumah  trus shoot ERL Putrajaya sbb nak pickup kwn2 nye Syahiran & Che Ten ..n trus pegi Alamanda..
Disebabkan ktorg da booking ticket wyg tu so x de rushing sgt...
cite ape??
haaa..
cite ni menarek la penuh dgn gelak ketawa..hehe
"JOURNEY TO THE WEST"
alaa,cite cine yg femes dlu...tp ni versi movie...=)
so, around kul 12.20pm start movie n hbs kul 2 lbh...

Then, pastu solat kemudian mst la nak Lunch sama2 kan...
hehe...
Bab makan ni aku mmg suke mkn tp aku sentiasa blur bila org tanya nak mkn kat mana??
hahaha...
nak decide nak mkn kat mana itu mmg kelemahan aku la...hahaha..
tp bila aku de teringin nak mkn apa2 bru la aku yg beria2 kan,...ngeh ngeh ngeh..

Disebabkan birthday boy pon blur so kami bagi kepercayaan kat Che Ten n Syahiran decide,..
n akhirnya tempat yg di suggest adalah NANDOS...
(perghhh,aku xpenah pegi weyyy)

dalam hati hanya tuhan yg taw ..
"camne ni aku xtaw nak order apa ni"
"aduy ,malu la xreti pilih mknn nnt"
hahahaha
nak makan pon bley stress dlu taw x..keh keh keh...

aku mmg xkesah pon sbb yela teringin jgk mkn kat Nandos kan....
so si lehem tu xhbs2 kaco aku sbb die taw aku xnah pegii...argghhh seteress..ahah

tp xpe...naseb bek memahami diri ini...start waitress tu ksi buku menu aku ttup terus...
suh Lehem yg orderkan..hahaha
maklumlah org tu da penah mkn..aku je loser sorg2 kat situuuu..hehe


so,ini lah pengalaman menandoskan diri...
(pdahal birthday org lain tp aku yg dilayan mcm birthday girl)
muahahaa,,

Apo mondo tah extra hot,hot middle hot...erggghh stress betui menu nak kene decide2 camtu...ahahha
(aku patut makan kat mamak je..ahahha)

tp happy la da dpt gak mkn ayam yg besar n sedap..hihi...
thenn time to celebrate birthday lehem with a slice of cake...ahhaha
tp birthday boy segan2 plak..hahaha..

xpe...mayb da besar2 rase segan ea org celebrate ?ahha
cake die sedap jugak...
=)

After that, siap2 gerak utk antar kwn2 lehem balik ...
sambil menyelam minum ayaq kan...
sempat gak la aku melawat sekitar UPM kebanggaan si Lehem sbb nak singgah solat kat masjid UPM...
ahhaha...
 dia tunjuk kolej n fakulti dia...
ok UPM besar..=,=" 

hehe

Right After that kami menuju ke Nilai utk hantar aku balik la..
tp tp tp...
main event blom selesai
(adiah aku beli x kasi agie)

so, aku ajak die lepak2 makan petang gituww kat Bangi Kopitiam, Nilai..
hehee...
konon spent time la..ahahha

nak tgk muka bdk feel mkn x?hihi


hahaha...
(sorry awk)

so, roti je okeh..diet2,...tp ayaq tu perghhh maness kaw2,,,ahahah

ni sorg agi bdk kuat mkn,,,

apo nak jadi ni nabilaa...

hihi...okay main event nak bg hadiah tu ,aku letak hadiah tu kat boot kete...
so trus amek kunci kete die n g amek la beg telekung berisik adiahh...ahahah..

n trus bagi kat birthday boyyy...

tadaaaaaa...

haha...
nak tggu bukak adiah je bkn men lama...ahahaa...
so Alhamdulillah niat suci utk bg adiah kat si Lehem telah dimakbulkan...
dgn harapan sume tu dpt dia gunakan utk seharian...
Alhamdulillah main event da selesaiii...
so...

To Lehem...This is how I celebrate ur Birthday...
walopon x pndai surprise2 ni tp ok la kan?hahaha
Thanks for everything hope ukhuwah ini sampai kesyurga seperti yg diharapkan...
=)
Hope dpt jd best student utk semester akhir ni....
i know u can do itt....
just keep usaha , doa, n tawakal in whateva u do...
Always bare in mind Allah will be there for u...
Jgn lupe Dia kalau kita xnak Dia lupakan kita...
jaga diri ...

so Once againnn....

HAPPY BIRTHDAY awkk...=)


Monday, February 4, 2013

Farewell for Us.=,)

Assalamualaikum...

Setelah sekian lama membzkan diri...
Akhirnya dpt jgk update blog sy...
haishh..

Actually da lama da nak update tp asek pending je memandgkan byk plan sgt lately..
so, since sy da jd penganggur terhormat setelah tamat Internship Period last friday on 1st of feb 2013, 
so dapatlah share serba sedikit pasal..
FAREWELL for US ..hehehe

yeah knp US??
memandgkan kali ni 3 org skali yg menamatkan internship pda hari yg sama...
iaitu aku, afrah n najihah...
so...
mungkin ini ley dikatakan farewell yg agak meriah..hihi

Alhamdulillah syukur kehadrat Illahi atas segala yg dikurniakan..
SYAM & CO merupakan the most precious memories..

Personally, agak berat hati ni bila hari terakhir aritu nak face sume org..
yela..hanya aku dan Tuhan je tahu kenapa berat hati ni,,
Syam & Co byk mengubah cara hidup aku..
Alhamdulillah..kearah yg lebih baik...

So, mmg semenjak beberapa minggu before last day..
Aku, af n jiha da plan mcm2...
ops...pada yg xtahu..
tradisi Syam & Co setiap trainees kena blanje sume org lam opis makan minum la on the last day...
so, kiranya mcm jamuan mkn besar la kat opis tu...
ikot kreativiti la nk buat farewell tu camne...
nak ade performance ke apa ke...
hehe..

Plan kitorg mmg la nak sediakan makan yg lebih skeyt dri slalu sbb kitorg kluar skali 3 org..
so, xpe belanje lebih skeyt...
=)

Menu yg di plan Alhamdulillah mmg seperti yg diinginkan...
Nasi Tomato, roti jala, puding caramel, dadih, kuih muih...
sume menjadi lah...hehe

 
Kitorg rancg macam2 termasuk lah utk buat persembahan memandgkan kitorg menjemput ex2 trainees yg sama2 berjuang n rapat sgt ngan ktorg..heheh..

Terima Kasih sgt kat Nizar, Amir, Shero n Syafiq..
 sbb sudi dtg,...

tanpa dorg ni xmeriah la farewell ktorg...
hihi..

Pagi ktorg plan mkn kuih2 utk breakfast...
dlm kul 11 lbh mkn ringan2 cam roti jala n puding..
so niatnya nk makan berat iaitu nasik tomato lepas jejaka2 pegi solat Jumaat..
tp memndg kan ade keje2 urgent..makan pon lmbt...
tp xpe...
dpt gak makan...
alhamdulillah...

So,pas sume mkn2 selesai..tiba lah masa utk farewell tu..
hihi..menayang kan vedio2 memori syam & co slama ni...
so check dis out...


 ni la sesi gelak2 video sndiri.hehe...

ni lah 3 dara pingitan yg nak hbs intern tu,,,
Afrah, Nabila, Najiha
berat mata memandang...berat lagi bahu memikul..=,(


we alls with Pak Mail merupakan org pntg syam & Co n Ashiani Group...
pak mail ni org indonesia...
ktorg kalau nk bersinetron ngan pak mail la..ahahha

Okay...ini lah request kitorg utk staff2 SnC wat performance utk ktorg..
maklum la last day leyh je request apa2..ahahah
Thanks sgt utk 2 lagu yg sgt2 bermakna bg ktorgg...!!=,)

Actually kitog de request boss En. Syam n all trainees lain utk wat performance..
alhamdulillah..sume nye da menceriakan kamiii...Thanksss


trainees baru ,Farhan n Syafiq ...
semoga diorg dpt happy kan syam n co =)

Kami juga sempat berjemaah utk solat Asar n Magrib sama2...nostalgia bulan ramadhan kembali...aku sgt2 merindui solat jemaah dgn diorg...
Terima Kasih Ya Allah sbb kurniakan nikmat itu...

haaa.....paling penting sesi bertukar2 hadiah kenang2-kenangan...
Ya Allah....
Syukur,...adiah dr staff n en boss kpd kmi bertiga da mcm org kawen..ahahha..


nak tgk??


 from Boss purse n Buku utk part 8 nnt...hehe
,from Mila jam Casio,
Staff kasi kain...
Jiha pon kasi kain..

tq tq tq....

saya janji sy gunakan sebaiknye ye...

hehehe...
hadiah dri aku n Afrah utk en Boss..
besaq kann..=P..

sesi peluk2...hehehe..
(perhatikan kaki sape jengkett..ahahha)
nmpak x tinggi...=P

so gelagat ktorg..



hehe...ini lah saat2 yg mmg xdpt dilupakan...
Terima Kasih atas segalanya....
selama 6 bulan yg x mungkin dpt dilupakan..
ada umur panjang kita akan berjumpa lagi...
Jangan sedih...
sebab kite berjumpa kerana Allah..
berpisah juga kerana Dia..

Ukhuwah kita doakan berkekalan ye...
Terima kasih atas segala ilmu dan kebaikan...
Maafkan jika ada silap slh ye...

CC to: En Syam, Mila, Fadh, Eza, Kamila , Wahie, Fain, Shima, Nizar, Shero, Shafiq, Amir, Jiha n juga Afrah...

nnt kite buat reunion ye...
love all...
Muahhhxxxxxxx