Tuesday, July 6, 2010

RuMah SeWa BaRu

aloopppppppp sume2....waaaaaaaaaaa...aku rindu sgt nak melawat n update blog aku ni....maklumla...aku skunk da kat mlake loh...baru abes menyelesaikan segale mcm hal pasal umah sewa baru aku ni..hahhaha...penat wooo....

Start 1hb july lepas aku da blik melaka taw...huhu...dengan xtaw mane letaknye umah sewa bru aku 2 aku suh gak abg n mak serta akak aku hantar aku balik...hehehe..agak penat la sbb ktorg smpai umah sewa pon agak lewat la gak ..kul 9 mlm...selesai je angkat brg,parents aku n juge kwn2 aku pon balik...

Yang paling seram waktu memula masuk umah sewa ni la...da la laman rumah smak giler..umah xde ape2..kosong je....gelap n sunyi kot..n plus tahu2 je kwn aku si alin 2 lak xnak juin tdo kat umah...tggl aku n kecik je..ktorg 2 org la 1st day tdo s2..agak seram wooo....n aku amek gak kesempatan bace yasin...pas bace 2 boley la tdo...=p..esoknye aku n kecik mengerjakan kerja2 mengemas ,mencantekkan umah(cantek ke??)hahaha..boley la...ape yg nmpak cantek ktorg bedal je la....agak penat cuz wat keje2 ni 2 org je...kerja2 seperti memasang lgsir...cabut rumput n bli brg2 umah..adoy...sakit gak kaki slama 2 3 hari...(tu yg kurus sket je..hahahah)..n xlupe aku pon dapat housem82 baru gak..so far sumenye best!!!syg dorg!!

ok..pasal kelas xbyk senanye aku nak cite sbb xbape menarek la sgt..maksud aku juz mcm kelas dlu je..hahaha..cume excited ngan subjek2 baru je,...yg len same je...x sabarnye nk start blajar(yeke??)..dlm kelas asek ngantok..hahahah..tp pape pon kami tetibe rase kehilangan kak Q..huhu..sbb die tukar kelas..hahaha..aku lah menggantikan tempat duduk kak Q..hahaha..mcm biase la mulot aku.xreti diam kalo dok bercite...ekeke...nasebb la korg jadi clasm8 aku slame 8 sem...hehhehe..k lah..stakat ni dlu la ye..

Lom ade cite2 best aku n kwn2 aku menjolikan duit JPA..hahaha.sbb sume nga kering kontang...JPA x masok ag..hahha..tggu je la ye...skunk sume dok umah je manjg sementara tggu duit 2..nnt kan entry2 aku lg ye....dadaaaaaa..=)

ps:- kepd housem8 lame n baru,...rajin2 lew kemas umah ye...hahaha..yg penting kite sentiase hidop bersatu ye..mcm 1 malaysia g2..hahahahah..ok la..aku syg korg taw..mwahhh

2 comments:

ayied farid said...

haha...buat la kenduri,ajak ramai2 dtg bace yassin...bole mkn free aku t...hahahaha.....(kene jemput aku sekali)..hakhakhak

Biela said...

farid,..hahha..boley2...makan free boley...tp kne tlong msak ar..=p