Saturday, January 15, 2011

PPKP modul Kepimpinan

halooo....sabtu yg penat tp bleh tahan la enjoy whole of da day..kiki..=)

Harinie...student Uitm Kampus Bandaraya Melaka rata2nya wajib menghadiri PPKP mengikut modul masing2...Utk part 4 mcm aku..ktorg perlu hadir modul "KEPIMPINAN" dis sem...PPKP ni every sem ade n wajib universiti utk semua siswa siswi mendapat pendedahan extra tentang kepimpinan,kenegaraan..n ade la beberapa modul lain...so,bak kate lect time grade nnt dpt 2 certificate la..hihi..perlu la

Ape blh aku katekan...walopon aku penat n mls gile nak bgun pagi tp aku cam appreciate la harinie sbb aku berjaya gak take part lam modul ni..ahhaha..best gile..

Harinie,class aku nye aktiviti khas dlm modul ni ktorg kena wujudkan dua kumpulan dlm 1 klas ni..then..setiap kumpulan ni mewakili sebuah syarikat....hihi..

ktorg kna buat mesyuarat utk melantik jwatankuasa organisasi bg menghandle sesuatu event yg dah ditetapkan...Cam kump aku,..ktorg kne handle event charity utk kutip dana khas utk di sumbangkan utk rumah anak2 yatim..hahaha..

Acting je pon..kunon nk buat event betol2 je la..hihi..aku dilantik jd AJK makana..hahaha..seswai la ngan diri aku yg besaq..wakakkaa..n then aku dpt la peluang membentangkan minit mesyuarat dpn kelas..hihi..bertubi2 puan 2 tanya aku..tp alhamdulillah..aku dpt jwp ngan lancar...

Teringat aku time zaman2 aku jd pemimpin kat matriks dlu...da lalui da sume ni..so xde la rase pe sgt..sbb sume da penah buat kan...ape2 pon..aku rasa aku blh jd pemimpin yg berwawasan satu hari nnt....=)

2 comments:

InviSibLe said...

not bad la...best la jgk ppkp 2...
tp getaq kot bla die tnya...hahaha

Biela said...

betol 2..hahahaha....tp xpa...boleyh blajaq jd pemimpin..huhu