Saturday, May 21, 2011

Pening memikirkannye...=(

Hye guys...
hurmmm...
"sigh"

Oke...
aku sedang mengeluh...
kenape?

hurmm..
"ade keje susa..xde keje pon susa"


Korang..
entry before ni kan aku ade gtaw..
betapa happy nye aku dpt keje kat
A&W tu...
(post bawah ni je pon)

Harini baru ari sabtu..
AND
aku da tetibe xde motivasi nak gy keje..
xtaw la sbb xde motivasi tu..
JUZ pe yg pening aku pk ni..
pasal kos nak start keje n pegi keje..
(ni sbb nga pokai)

OKE MISAL KATA 
AKU KEJE KAT A&W

Kos-kos yg terlibat b4 start keje..

1. Typhoid injection :RM48.00

-mmg la x nafikan bkn setiap kali keje kne amek cucuk ni..
pe aku pk..kalo compare keje kat kedai yg bkn kedai mkn..
xya pon aku kne INCURRED cost ni..

2. Manager tu suh aku beli suar slack..
(aku da ade suar itam..cume skinny sikit je)

3. Aku x reti wat sanggul bun2 ape tu...camne??nak kne siap awal la..

Hurm... kelebihan mmg la byk..

sebab..
dekat ngan umah aku..dlm 5KM je dri umah aku..
makan n minum mayb die kasi kot..
nak balik sng..

Tp gaji agak cam sikit la bg aku..
dalam RM600-RM700
xtaw la bape jam nye..

ni la susa bile aku nah keje yg penah gaji agi byk..
dimana??
di SEPANG INTERNATIONAL CIRCUIT..
ade la RM1000 lebih..
tp skrg F1 zde event agie..
so xde la keje tempory ni..

BERBALOI X BAGI KORANG?

n skrg nak gtaw ni..
aku ade 2 options la same ade keje A&W n 
keje as CUSTOMER SERVICE at KLIA..
keje mcm jual tiket ke pe la kot..
yg ni best sbb keje kat KLIA la kan..

bak kate kwn aku,..
gaji die byr per WEEK dlm RM200 per week..
ade 2 shift..

kena buat resume n anta kat pejabat die,.
n belom tawu bleh dpt ke x..hihi..
so..aku cam xtaw la..tgk la camne..
hihi..
yg ni masalah die apposite ngan kelebihan keje A&W..

agak jauh skit dri umah aku..
parking seringgit 1 hari...
minyak moto agie..
mkan lagi..

kelebihan gaji awal la..haha
mane korang ase bgus??hurmm..

PENING2..ARGHHHH

oke la...
sampai sini je la aku bebel...hihi..



2 comments:

cik ayin said...

chill yaww :)

Biela said...

cik ayin..thnks..=)...chill la ni..hihi...