Thursday, September 1, 2011

Hari Raya,Suasana lain..=)

Hye semua nya...
salam lebaraan...
wah..lamanya rasa x menjenguk blog ni..
sume sdg sakan beraya kann???
tgk sume nye sedang update2 raya punya crite...
kat Fb lgi lah...meriah je berwarna woniii..hahaha
suke2,...

Hahaha..
sama lah cek mek sorg ni..
nak jugak update2
tahun ni pulang berhari raya di kampung,..
mane??
KEDAH la kampung cek...
kampungg parents,=)

Actually da lama nak update tp xde internet..
ni pon aku gune broadband my cousin,..
sbb gian sgt nak on9..hahaha..

so..today mstla mau update gmbr2 raya jela k..
byk sgt aktiviti aku kat kg...
ni la aktiviti sehari sblom rye....shopping brg masak raya..hahaa

raya pertama..baju same je ngan akak..hahah
mak kitorg yg belikn so pakai je..xkomplain punye..ahaha
ini lah antara aktiviti raya yg biasa dilalukan...n aku serta kelurga juga x lpskan peluang utk
1.snap pic family walopon xckup..hahah
2.pergi beraya di rumah sedara mara..
3.melawat kubur ahli keluarga terdekat...sedekahkan yasin n alfatihah k sume..

Ini yg biase je org buat kan...haha..
raya kedua plak tetibe rasa nak poyo
xda la gy mana..ade la gy beraya jugak...
tp disamping tu sbb kan baju raya ke 2 aku agak poyo n bajet artis tu..hahah
aku xkan lepaskn pluang bergmbr bersama akak n lain2

jap nk share..=)

aku paksa wat photoshoot kngan raya di kampung bersama cousin aku si kecik yg xbesar2 sgt utk bergmbar

ini dia...=)

ni credit utk aku..ahhah..sku sukr gile pic ni..=)
thnks to adik aku Khuzairil sbb sudi amek gmbr ikot arahan aku..ahhaa..
bkn slalu kitorg balik kg...setahun skali je..
=)
thnks to si kecik AYUNI gak cousin aku ni..n to my lovely sis sbb ntah hape2..ahahah

raya ke 3..
da malas pakai bju kurung..
ni bersiap gy raya Alor Star..=)
oke,,sume boleyh lihat lemak disana sini aku,.
maklumlah beraya lg kan..
raya tahun ni sgt bermakna sbb dpt rasa suasana lain dr KL..'
if last year sgt2 la bosan raya kat sepang..
xde org pon..
thn ni kembali rasa nak beraya walaupun hakikatnye da beso..duit raya pon org da xnak ks..haha
muke mcm mak2 org + bdn jugak..

so...kepada semua.selamat menyambut Hari Raya aidil Fitri ye..
mkn kontrol sket ye..
nnt xpasal2 kne darah tggi bagai...

oke actually arini xde la mood sgt nak update sbb ..hurmm
seaman xde di Malaysia buat kali ke brape aku xtaw..
dpt job bru plak 
VIETNAM sana..
job dijangka abes 2 minggu saje..
aku harap x extend lama2 mcm die kne gy UK n Thailand dlu..

engineer ooo engineer...
knpe lah awk kne gy laut...
sy da la risaw kat awk ygg demam itu,,
haishh...
tp ape2 pon sy tggu la engineer sy..
sbb sy syg die sgt2..hihi
I LOVE U BY...

Semoga menjalankan tugas dggn baik skali..=)

1 comment: