Monday, August 16, 2010

Bulan puase tanpe family






salam,n hye sume2..
Harini aku nk update sket entry bru..agak t0uching sket m0od aku ...nk taw nape?hmm

actually,aku sdh sgt cuz bulan p0se kali ni aku l0m lg berkesempatan balik umah aku n berbuke puase bersame parents+adk bradik aku yg len disbbkn hectic schedule 4 dis m0nth..

Aku da kire2 hmpir 2 bln la aku x blik.rase len plak.rndu mak n ayah sgt!hu..Bulan ni uitm aku wat gnti kelas every saturday kun0nnye sb nk ks blik cti raya awl.tp yg pliknye uitm s.alam xd p0n..n plus paling menyeksakan aku slama 4 mggu berturut2 gak aku ad test ari ahad n ini membwa maksud,tetiap mggu 7 ari aku akan menghadap kampus n slama 4mggu!weh pnt gler k0wt!hu

ntah la,sgt letih..sgt la!he,tp xpela..pengalaman as a s2dnt.terpakse gak tunaikn tggjawap kan?? Hmm..

Tp,aku x kesunyian gak kt melake ni cuz i hve 2nd family,.he.sape??he,xtly h0usem82 n kwn2 yg aku syg..hari2 blh katekn kt0rg masak,..n bergilir2 la sdiakn juadah berbuka puase sepanjg ramadhan ni,..ade la gak aku masak.he..cye ke x?.bt0l ni.he.sdp ke x bntai jela.ngee.

Ape yg kt0rg masak?hek.mcm2 w0o,.ayam blackpaper la,kari ayam,ikan caru rebus la,asam pds...n ad la mcm2...ni aku share kemeriahan 2nd family aku..he.

Tgk la pix ats.beginilah kami seharian diperantauan melake.hahaha..0ke..

Lastly,aku juz nk wish slamat berpuase ye..jgn x p0se ea..he.daa.

4 comments:

~Nani3@InTaN~ said...

masak la...klu kt umah xde nk buatnye kn..sbb ada kakak..ada mak..xslh bersusah2..nasib baik baru dkt melaka..

klu mcm akak kt swk dlu..mcm mne??haaa..lg kesian xbalik 1 sem..ok la tu..k slmt berpuasa yek

Biela said...

yela2..=p..kite nk juge mkn akak n mak yg masak!mls nk msk.kite msk x sdp.hu.=(.nt dtg la melaka...plish

nas said...

sabar lah biela..
ak nie dok dekat jerk tau..
kat kl..tapi susah sgt nk balik ke rumah..coz aku nie banyak sgt keje2 yang ader time cuti...aish....
harap2 sgt la aku ader masa untuk balik time minggu nih :P

Biela said...

nas..2 lah..terseksa gak aku..bler lame sgt x blik.he..ala,bestnye k0 dpt blik mgu ni.mst best dpt buke ngan family.huk..pape p0n,aku kna gak bersbr smpai la cti rye!he....