Sunday, February 6, 2011

Gatal atau baik?

hye guyz,kembali utk update entry ...eiyak...harini da start kelas blik setelah bercuti slame semggu cuti mid sem last week..argggh!mlsnye aku rasaa...

0keh,berbalik pade tajuk entry aku..nk share ngan k0rg,ape yg blaku kt aku smlm...

Aku xpasti nk anggap menda yg blaku kt aku sbgai sesuatu yg 'good luck' or menda yg pat0t aku tak0tkn.haha.

Okey,actually cm ni citenye,smlm merupakan hari utk pulang semula ke melaka..penat x ya ckp la sbb pe,bas direct fr0m serembn ke mlake da hbs..aku plak bru nk bli tiket bas setibanya di stesen serembn.da la time 2 bru kul 10 lbey pagi.paling awal p0n kul 3 ptg bru ade..mmg x la aku nk tgu..ni bad luck k0t.he

S0,aku n 2 org ag kwn aku decide la g nek bus l0mpat2.haha.(bukan l0mpat cm katak 2).bas yg kt0rg nek ni xdirect tr0s ke mlake,die bas ke tampin,and then kne tkr bas plak ke mlake..penat la,da la bus xd ek0n..(gune udara luar sje)..if aku nek bus yg direct,blh smpai dlm 1 jam 30menet cm2..ni jd 3jam.huhu

0ke,biler da slamat smpai mlake central..aku g mkn cuz lapo...then,disbb kan nk g ke rumah sewa aku agak jauh,aku xtaw same de nk nek bus ke teksi..ape yg aku pk kosnye sgt beza.huhu

if nek bus RM1 je,tp aku kne jalan kaki jauh gak la,mls nye sb brg aku melambak,ad la dlm 3 beg..adus..if nek teksi RM15..tp smpai dpn umah sewa.haha.

so,aku ngan rela hti decide nk gak nek teksi.(xrela gak mula2,siap minx kurang harga.).hee

dlm perjalanan..aku b0rak2 ngan pakcik teksi cam besa jela..yela,kan pakcik ..

Aku: Pakcik mmg da lame ea bwk teksi?(g ramah plak aku).haha

P.Teksi: Sya bkn slalu bwk teksi,ni sy saje suke2 je ..Sy ni yg dipertua persatuan teksi melaka tgh ni..

Aku: oo..so pakcik xd la tetap bwk teksi je..d0k pjbt la ea?

P.teksi: Aah..sy byk d0k office..ini sy saje memantau ank2 buah sy buat kerja...sy x terhad la bwk teksi ni.bila2 masa je bleh..if awk nk g memane ke,k0l je sy nt sy amek awk,kalau awk nk g mkn ke,nt sy amek...(sambel hulurkn biz kad die.)

Aku: ok2,time ksh..

P.teksi: Awk da mkn bl0m?.

Aku: dah pakcik,bru je td..

Bile da smpai je kt dpn umah sewa aku...

P.teksi: Sy bru ngat nk blanje awk mkn,tp awk da mkn,nt bile2 awk c0nct sy k?

Aku ya kan aje.smbel mengeluarkn duit RM 50 nk by0r teksi.

P.teksi: Eh,xpayah byr,xpe2 x ya,sya ikhlas...

Aku: ala,amek la pakcik..10hengget p0n xpela..

Die xnk jgk..aku p0n say tq jela.huhu..

Best kan xkene byr?hahaha.jap k0rg rase pakcik 2 nk menggatal ke mmg buat kebaikan?huhu.seram lak aku bler kwn2 aku kate bhye la cm2.huhu.

pape p0n aku pk p0sitif jela k.he..tp ngat kne gak hati2 .tk0t org ad niat jht kt kite.

5 comments:

miss_neeya said...

best la kalo sume teksi camtu..xpyh bayor..hikhikhik

~Nanie@InTaN~ said...

len kali hati2 sket...

Biela said...

miss neeya..tu mmg sgt la best..hihi...tp mcm seram pon adee..huhu

akak..yela...lenkali hati2 la...=)..masheh ye nasihat

InviSibLe said...

woi kaki bodek...boley la...haha
len kli ak nk balek ngn ang la...xyah byr tmbg...hehehe

Biela said...

huhu...put....mana ada bodek...juz be nice,..ahhahaha..jeles eaaa..=p