Friday, December 10, 2010

Alkisah Mengambil Result Exam..


Salam sume..n hello bello...hihi...

Okeyh..arinie mood mengupdate blog suda dtg...hihi..sbb per..
yela...rata2 universiti skrg da kuarkan result utk final exam sesi october 2010..hehe

mcm mane result korang??mst okey je kan...Tahniah kepade yg berjaya dpt DL ke...yg biase2 pon tahniah jgk..n kurang berjaya..work harder yer utk next sem??ok..??

utk entry kali ni..juz nak share ngan korang..cam ne keadaan aku n mcm kronologi ar gak amek result exam dari aku sekola rendah smpai la da masok universiti..hihi

Time Zaman tadika..

Aku ni merupakan sorg dak kecik yg beetadika di sebuah tadika islamic2 ni..haha..namenye PASTI IHYA ULUMUDDIN...time aku n family tinggal kat kedah dlu..aku start tadika umo aku 5 thn n tamat time 6 thn..

Korang nak taw..zaman ni la aku terlalu cemerlang..walopon aku slalu ponteng skola(sbb slalu bgun lmbat pastu van tggl)hahaha..due2 tahun aku berjaya mencaras kwn2 aku sume..n AKU DPT NO 1 je..hahha..tp time 2 xde lgsg prasaan tkot tgk result...taw2 je ustazah aku gtaw aku dpt no 1..hahhaaa..adoy..

Time Zaman Skola rendah...

Okeyh, ni pon zaman2 kegemilangan aku la..hehhe

igt x korang time zaman2 dlu(zaman aku skola la bkn zmn parents aku)hehehe..ade 2 peperiksaan BESAR..1 utk pelajar DARJAH 3 yg layak amek exam yg dipanggil PTS atopon xslp aku PENILAIAN TAHAP SATU..x igt la aku..haha..n satu lg biase la UPSR kan..

Okeyh..dlu time aku darjah 3 aku skola rendah kat SEK.KEB DATO'WAN KEMARA ..n bile aku cite..mst la aku lyk kan amek exam PTS ni..hihi..(dlu bajet cam bdk IQ hebat la)hahaha

Pekse ni cam nak uji IQ bebudak..n yg berjaya lps exam ni dpt skip 1 year belajar kat skola rendah..kirenye tros lompat ke tahun 5..

Alkisah amek result PTS ni...ni da start la ade perasaan cuak..sbb pe..pas je exam 2..aku kol mak aku..

"Mak,kakcik xsempat jwp 10 soalan mak..sume 10 soalan hentam"hahaha

mak aku menjwp..

"ha!!tu la..org suruh bajet time betol2 xnak..bla3"..hadoyy..kena hingaq taw..hihi

pastu kuar result bkn cam amek result UPSR..cekgu dtg kat klas...panggil name..hahaha..xsangke aku tersenarai..n berjayalah aku dipanggil PELAJAR LOMPAT KELAS (Bkn lompat katak na) no..no..no..smpai skrg...hii.

Kalo dlunye pesaing2 aku adalah utk org yg lahir THN 1991..tp skrg pesaing2 aku adalah bebudak THN 1990..so aku tukar batch da..

Zaman Skola Menengah..




zaman form 3..PMR aku pon kegemilangan...hahaha..ni da pndai cuak tahap gaban..(ntah la gaban tu mende)hahah..sbb pe aku cuak??sbb aku study betol2 time sebulan je ag tggl nak exam..adoy..

Time kat kantin tu (tempat amek result)..tgn aku sejuk..pastu cekgu klas kau dtg bwk senarai slip result..berkeping die suh cari sndiri,..pastu kwn aku la gtaw..

"wei!!ko dpt 7A 1B!!!"

sukar utk aku caye..hahaha..alhamdulillah....mak aku pon xcaye,..dye tawu la kan..ank die pemalas..hahaha

time SPM..hurmm..kecewa gile........result aku sikit..(kalo sikit tu xmau habaq)..wakkaka..tp xsangke aku layak g MATRIKULASI di KEDAH...ataupon matriks changlun..

Time Matriks

haaa..ni lg la gemilang cermerlang dan terbilang..aku ni nak gtaw korang..tahap pemlaas gilaaaaaaa..

Dulu aku pegang jwtan taw kat matriks kedah ni..sebagai BENDAHARI KEHORMAT JAWATANKUASA PERWAKILAN PLAJAR(JPP)..aku wakil pelajar2 Perakaunan...tp xmo la cite camne aku ley lyk kan..haha.

bz nye aku ni..mmg xley cite la..g bilik meeting la..g wat event la...aku mmg xde mse study..so.assignment aku pe lg..xsiap la...

ni la aku ase zaman last aku cemerlang sbb..walopon aku study last minit aku dpt la DL dua2 sem slame setahun blajar...

Tp skrg Zaman Universiti...Aku amek IJAZAH SARJANA MUDA PERAKAUNAN (KEPUJIAN) di UITM.. n sekarang is my 2nd year da..nape la aku bengap ..haha..tp xde la terok..tp aku rase nak capai DL tu susa gile..hurmm..

hope aku sedar2 la diri ye pas ni..hahaha...CAYOK2 NABILA..U CAN DO IT!!

8 comments:

mizi said...

he3..budak bijak...bangga mak ayah ada anak camni...

Biela said...

mizi..biase je la..hihi..doakan kejayaan biela ye

mizi said...

iye..sama2 la kita berdoa yek...dah exam lum ni..

Biela said...

dah2..bru pas amek result..hihi..nak masok sem baru plak nnt..

miss_neeya said...

pandai ny kamoo...

kekal kn sampai bile2..

:)))

Biela said...

miss neeya...2 dulu je..skrg da biase2..hehhee..amin..hope cam2 gak

aqish basir said...

biela...chayok2x..awk buleh buat pyer hehe

Biela said...

tq aqish ..huhu..hope cam2 gak..hihi..=)