Wednesday, December 8, 2010

Lelaki Mudah Lupe Diri..

hello2..salam semua ye...

uish..jgn bengang plak pade lelaki2 di luar sane tgk tajuk entry aku kali ni...hahaha..

ops..seblom mate aku lebam kne penumbuk sulong para2 lelaki yg xtawu menahu pasal entry aku ni..disini aku juz nak share pengalaman aku n ape yg aku nmpak sepnjg aku hidup ni..

Kenape aku kate LAKI MUDAH LUPE DIRI???yg semestinye bkn semua laki g2 ye dak??so yg xde kene ngena 2 jgn la terase hati lak...hihi...

Oke..actually aku juz specific kan dlm hububgan percintaan ni la..

"lelaki akan mudah lupe diri bile die da rase sesuatu yg hebat kat diri die berbanding dlu n mudah juge melupakan n melukakan hati org yg sygkan die ikot pemikiran dye yg bajet bgus serta tanpa rase belas kasihan serta berhati perut!"

oke,mst korang kurang phm agie kan...hehehe

okeyh,aku bg situasi la ye..

Dulunye..si jejaka bersusah payahhhh...memujuk...menekle(tackle)..merayu..ngurat2 gune ayat2 manis punye la nak dpt kan si gadis yg begitu keras hati...suda byk kali dikecewakan...slalu da menangis sbb lelaki yg mudah2 meninggalkan die...

n then..mayb tuhan bukak kan hti...utk si gadis terima si jejaka....walopon hati dye belom rase betol2 sembuh dri ape yg penah dye terime slame ni..n mencube,menerima si jejaka yg lagaknye MENERIMA SEGALA KEKURANGAN YG ADE pda gadis pilihan nye 2...

Kununnye,ape yg sudah ade di dpn mata adalah yg terbaik diberikan TUHAN,..n pernah menaburkan janji yg pelbagai rupa utk menjaga sebaiknnye...menyayangi...n juga sentiase berada bersama si gadis walo dlm susa n sng....

Hahahah!!ape jadi lps 2??slepas da dpt org yg terbaek tu??hahaha..Xsalah jugak kalo ade sesetengah gurl yg menganggap SEMUA LELAKI MMG SAMA..suker menabur kata2 manis...yg sedap sgt didgr..kalo di ibaratkan ais tu...BOLEY CAIRRR WACAKAPPPP LUUUU....

wahh..emo betol aku arini..hehehe..

yg situasi kat atas tu mmg sering berlaku di awal percintaan...utk mendptkan seorg gadis yg sikapnye sgt2 la lemah lembut(hati sgt2 la lembutttt cam sutera g2)..kalo lelaki 2 sygkan dye..itu jela lelaki dlm hatinya sampai bile2...setia..syg..cube memahami segalanye...n at last....bile timbul mslh dlm percintaan

Bukan sbb org ketiga..n juz dtg tibe2,...knp lelaki mudah je ungkap kan..."SAYA DA XDE PERASAAN KAT AWK"..."BERIKAN SAYA MASA".."KALO ADE JODOH ADE LA"..hahaha..senangnyeeeeeee...wah2...kenape..??dorang igt perempuan x pk ke camne nak slesaikan mslh..punye la nak menjaga hubungan...igt senang ke...Kalo mslh dlm hubungan percintaan pon lelaki boleyh take for granted je..camne nak jge hubungan SUAMI ISTERI nnt??cam ne nak jd ketua keluarga??..

hello...semua yg berlaku ade penyelesaian terbaek la slagi x melibat kan org ketiga,..slalunye mslah yg susa nak dimaafkan ofcos la org ke3...tp kalo hal2 mslh sikit2...pliz la bwk diskuss..try jd matang sket wahai lelaki...manusia mcm perempuan kadang2 mmg la bertindak ikot emosi...tp..anda2 sebagai lelaki jugak perlu tahu kenaper mereka jd mcm 2 n buat anda rase bermasalah..jgn tunding kat seblah pihak shj..same2 la pk ape yg perlu diperbaiki...

Bukan ape..aku cam emo sbb aku sndiri mmg da byk kali kene...

"SAYA SECARA JUJONYE DA MMG XDE PERASAAN KAT AWK"...wtf...wahhh...erm..so kalo sng camni kan...bek la dri awal toksah gedik2 nak cinta...dah 2 x sggup lgsung amek risiko percintaan ni..hish..yg saket hati pompuan..ngs2 walopon xde da air mata,..

Laki ngs skejap je la...pastu da rileks..pastu rase sunyi g ngurat org lain..snggggg..




oke la..sorry la entry agak pnjg n emo..sbb aku gerammmmmmmm sgt..hahaha..amacam garang x muke aku cam ni la nga geram..

kpd pihak2 yg terasa hati..sorry la ye...ini sekadar ape yg aku rase skrg.....renung2 kan...n hope..hubungan yg masih boleyh diselamatkan 2..selamatkan la....toleransi 2 perlu...kalo xtaw pe 2 toleransi...g dgr lagu monologue n atilia...hihi..oke...daaaa..=)

8 comments:

Nica said...

wah.. emonye.. takottt.. hehehe..
betul jugak ape u cakap tu.. laki2 mmg camtu..

tapi nak tak nak masing2 kena bertolak-ansur, jgn asyik nak menang je kan.. menang pun bukan dapat hadiah pun.. (apa aku cakap nih)

hehe.. ok, sorry banyak pula komen.. chill k..:)

Biela said...

hahha nica..yep2...nga emo..betol 2..tolak ansur la kan...bkn nye susa..kadang2 2 saje je dorang nak kumpul slh kite..2 je..then tgglkan cam2 je...saket ht..pape pon..tq nica bg pendpt..hihi

mizi said...

lalalalala....lelaki salah..pempuan pun salah...tp lelaki yg byk salah kot...dan pempuan pun ada gak yg camtu...adat la...lelaki yg krg nak dpt pempuan yg lbih mmg camtu kot gayanya..pempuan yg krg nak dpt lelaki yg lbih pun camtu gak tp disulam ngan malu2 kucing diorg...ssah tau jd lelaki ni...andai kata dia suka sorang girl..dia try ejas...pempuan ni cantik lak tu..x dpt lak..dah tu si lelaki ni g la cr girl yg serba krg lak wajahnya...tp len lak hal nya...si girl yg serba krg ni lak nak boy yg serba menarik wajahnya,,,dan skg ni dah wajib lak tuk lelaki nak ejas girl kn lengkap sume pakej..aduhai...sy dah 26 skg ni..x kawin2 lg..aduhai...kalau wat pembedahan plastik tu halal dah lama sy nak tkr muka jd cam awal...cam adam dalam cite adammaya tu ke..eceh...errmmmm..rajin2 tau update blog biela ni..sy suka nak follow..tgh kemaruk baca blog skg ni..fenomena cuti sem agaknya...men fb pun dah bosan...asyik kalah je men poker..men fantasy epl...dan rajin2 ler follow blog sy...eceh...lalalalalala..."hebatnya cinta si majnun dan laila"...

Biela said...

hahhaa..2 la mizi..susa betol nak dpt lelaki yg betol2 stay..setia ngan kite..huhu...tp xpe..doa jgk k

erm..xkawen lg??xpe2..jodo blom sampai 2..hihi..erm..laki xpe kawen 27 ke 30 pon xpe..pompuan ye la cam xbest lak kan kalo kawen lambat2..hihi..so nak kawen t cari bini mude..ikiki..=)

mat13 said...

terasa nie...

Biela said...

mat13..hahaha..nape terase??penah buat???hurmm..jgn..xbaikkk

Eason said...

i guess not every guys are same ~ and girls and boys hav their own responsible ~

Biela said...

eason...dats y as i said,..not every guy r da same but almost of da guy kot ..wink2..hhihi