Wednesday, June 16, 2010

MeNunggu n MenUnGGu...hMm

heylo..heylo kwn2....lame la plak asenye aku xpost entry..(ceyt..pdahal bru 2 hari x post)hehehe

erm...warghh..leteynye harinie sbb arinie menyambung lg belajar kete n moto kat AMN..huhu..masalah aku bler je g sane adalah keletihan menunggu n menunggu je....

cube kowang bayangkan la..semlm akak driver yg janji nak catch aku kat umah 2 kol

"dik,esok akak xdpt amek adik pkul 8pg 2 la..sbb akak rushing amek bdk2 dr putrajaya,akak tukar jadual adk ke pkul 10pg boleh?"

aku yg agak memahami pon berkate,"ye..xpe kak..boleh je....abes akak nak amek sy kul bape?"

akak 2 ngan konpidennye menjawab,"akak amek adik kul 8.30 blh?..pas2 akak nak amek bdk kat salak"

dlm hati aku pk..wahh,.awalnye....aku mst lambat bgun ni...aku pun ckp,"akak g amek dorg dlu then pas 2 bru amek sy...

akak driver 2 setuju je die suh aku tggu kul 9..xpe la...kirenye akak 2 g amek org lain dlu yg dkt2 ngan kwsn umah aku ni then last skali bru aku..pas2 trus g AMN...

pg2 aku td dikejutkan oleh alarm fon aku...malasnye nak bkk mate..kire2 kul 7.45pg..usaha aku bgun awal taw nak siap...kul 8.30 aku mandi pas2 siap2..n trun bwh sarapan...semangat...tggu punye tggu..xdtg2 gak...hadoy...

nak dkt kul 9.45pg bru dtg????!!huhu..menci gler tp naseb bek akak 2 mintak map..katenye die rushing cuz kete xmuat...huhu..hal akak 2 aku sbar je la...

ni bab nak menunggu turn blajar lak...huhuu..da bg lesen sume nak tggu kete bdk2 len hbs blajar dlu..aku smpai td kul 10.05pg..kul seblas lebeyh bru leh dpt kete..ngan panas n teriknye..huuuuuuuu..lu bikin wa panasssssss je...ermm...dpt kete lak cam hampas..bape kali td nek bukit x lps aku..hand break ketat glerrr...nyampes...

pas2...da kul 12tgh ari da plak time rehat dorg smapai kul 1 bru leh sambg balik g jalan raya..hadoiii...saketnye jiwaa...tguu lg..

then aku tggu la..kul 1 aku g jalan raya lak...huhuhu..ok la kali ni..not bad...naseb bek...pas2 da slesai da..aku g sambg lak blajar moto kul 3 sampai 5ptg..huhu..pnat giler wa ckp lu...!!pastu tggu sejam lg nak diantar pulang,...tggu driver ..huuuuuu...aku harap berkat keletihan n kesungguhan aku ni aku xla repeat amek test jpj nnt..huhu...sumenye duit maaaaaaaaa...aku nak cpt je ni..lg cpt lg bgussss...huhu,...semuge aku dpt lesen P nnt..=)..AMIN...~~

2 comments:

Anonymous said...

haha..baru ko taw..aku da penah rase gak..tp nk wat cmne..da nasib bdn..mmg camtu r kalo amek lesen..nk kene tggu gliran mcm tggu ape jewk..hmmmm..penat r nk ckp..tp 2 jewk r..tp bile da lepas epy gler..so bsabar jewk r..haha

Biela said...

huhu..yela.ko doakan la aku dpt lesen ye..uhuhu..

wehh..if ko nak ltk name ko ko choose name/url...pas2 letak name ko kat name..bru publish comment